Omgeving

Onze boerderij staat aan een doodlopende weg aan het bos op 7 hectare land, wat bestaat uit weiland, houtwallen en heggen. Vanuit de boerderij loop je zo het bos in, ideaal voor wandel en fiets liefhebbers. Maar ook ruitersport liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, met vele ruiter en men paden waaronder ‘Sprong over het veen’. Het mee nemen van je eigen paard behoort zeker tot de mogelijkheden.

Om een indruk te krijgen, kunt u de video bekijken:

 

Ter Apel ligt gelegen in de streek Westerwolde. Dit is een van oudsher bosrijk gebied rondom de riviertjes de Ruiten -Aa, de Mussel-Aa en de Westerwoldse-Aa. Ter Apel (op zijn Gronings, Troapel) en de mooie Ter Apelerbossen liggen in de zuidoosthoek van de Provincie Groningen. Deze bossen maken deel uit van de ecologische hoofdstructuur van de Provincie Groningen.

Ter Apel dankt zijn bekendheid mede aan het prachtige Klooster. Sinds 1992 behoort het Klooster Ter Apel zelfs tot de UNESCO Top 100 van onroerende objecten in Nederland. Rondom het Klooster zijn diverse wandelroutes.

Niet alleen voor wandel liefhebbers zijn er diverse routes, maar ook is er aan de fiets en MTB liefhebbers gedacht. Een mountainbike netwerk van maar liefst 200 km, die behoort tot de langste route van Nederland. 5 individuele routes die onderling aan elkaar zijn verbonden.

Ook zijn er in de omgeving genoeg vis mogelijkheden. Hengelsporters kunnen zich uitstekend vermaken, door het grote aanbod van wateren in onze omgeving. Op 10 km afstand bevindt zich tevens een forellen visserij, De Slegge.

Voor zwemliefhebbers zijn er meerdere opties. Ter Apel beschikt over een eigen openlucht bad en het natuurwater ‘Moekesgat’. Daarnaast is er op ongeveer 6 km afstand het recreatiegebied de Sellingerbeetse. Ook ‘Schloss Dankern’ mag niet vergeten worden, met zijn grote witte zandstranden om te zonnen en te zwemmen. Het staat bekend om het zwem & speel paradijs. Liever een dagje relaxen in een wellnescentrum? Dit kan bij wellnesscentrum Thermen Bad Nieuweschans.

Op ons terrein bevindt zich tevens een honden trimsalon, trimsalon aan ’t Schot.
Na een wandeling in het bos tijdens je verblijf de hond gewassen, schoon & droog mee naar huis? Dit behoort zeker tot de mogelijkheden. Voor meer informatie, of het inplannen van een afspraak neem contact op met Trimsalon aan ’t Schot, 0639411902

Nog meer inspiratie op doen?