Omgeving - Boerderij 't Ossenschot - Ter Apel - B&B

Ga naar de inhoud
De omgeving van Ter Apel is zeer geschikt voor wandel en fiets liefhebbers.

Onze boerderij is namelijk gelegen langs het Noaberpad.

Ook voor paardensport liefhebbers zijn er veel mogelijkheden. Onze boerderij ligt eveneens aan het ruiter- menpad ´sprong over het veen´.

Het meenemen vam je eigen paard is dus goed mogelijk!

Om een indruk te krijgen, kunt u de video bekijken

Ter Apel is gelegen in de streek Westerwolde. Dit is een van oudsher bosrijk gebied rondom de riviertjes de Ruiten-Aa, de Mussel-Aa en de Westerwoldse-Aa.
(Op WIKIPEDIA kunt u een uitgebreide beschrijving vinden van de geschiedenis van Westerwolde.)

Ter Apel ( op zijn Gronings: Troapel) en de mooie Ter Apelerbossen liggen in de zuidoosthoek van de Provincie Groningen. Deze bossen maken deel uit van de ecologische hoofdstructuur van de Provincie Groningen.

Ter Apel dankt zijn bekendheid mede aan het prachtige Klooster.  Sinds 1992 behoort het Klooster Ter Apel zelfs tot de UNESCO "Top 100" van onroerende objecten in Nederland.


In de nabije omgeving van Ter Apel vindt u vele bezienswaardigheden die een bezoekje meer dan waard zijn zoals:
Voor zwemliefhebbers zijn er meerdere mogelijkheden.

Ter Apel beschikt over een eigen openlucht bad en het natuurwater ´Moekesgat´. Daarnaast is er op ongeveer 6 km afstand het recreatiegebied de Sellingerbeetse.
In de omgeving kunt u vissen in diverse wateren, daarnaast is er een forellenviscomplex (de Slegge) nabij, ook kunt u heerlijk zwemmen bij ´Schloss Dankern´ met zijn grote witte zandstranden of zalig relaxen in het Wellnesscentrum Fontana in Bad Nieuweschans.

In Westerwolde Groningen kunt u fantastisch mountainbiken / mtb-en. Het mountainbikenetwerk van meer dan 200 km lengte behoort tot de langste van Nederland! Het netwerk betaat uit 5 individuele MTB routes die onderling zijn verbonden.
© Bed and Breakfast boederij 't Ossenschot - Ter Apel
Terug naar de inhoud